Vilda Forsén – Work / Life Balance

Vi har sett dig all over internet på sistone, med massor av härliga bilder från fjällen och staden får du många av oss andra att inte göra annat än att längta ut till toppturer i solnedgång och landsvägscykling ut från city. Nu undrar vi såklart hur du får ihop livet och får in alla härliga äventyr i det.

Vad är det som inspirerar dig till att komma ut och göra allt det vi ser i sociala medier?

Jag mår bra av att få hålla igång (lät jag precis 80-år gammal?), att vara nära naturen men kanske det bästa är att jag hittar så mycket inspirerande och likasinnade människor när jag själv tar mig ut. Jag tar varje tillfälle jag får till nya aktiviteter. Att testa åka eldriven wakeboard, cykla i grupp, lavinkurser, toppturer med nära vänner och folk jag inte träffat förr. Jag får så mycket energi av andra och av att få vara ute.

Har du några tips att dela med dig av till andra som vill få in mer tid i naturen? Planering, sällskap, aktiviteter?

Så underbart att fler är sugna på detta. Jag skulle tipsa om att det är helt magiskt och kanske till och med fridfullt att vara spontan. Om någon säger ”vill du ut och vandra i helgen?” Säg JA! Det leder till fler äventyr och möten med spännande människor. Men, det är såklart även klockrent att vara en planerare. Sök dig omkring här på Inspire Us, läs inlägg om äventyr du vill göra och gör det inför för svårt för dig. Ibland kan jag tycka att det räcker att ta med stormköket och laga pannkakor för att sen gå in och mysa i soffan.

Jag jobbar 100% men värderar tiden ute och har turen att vara flexibel i mitt jobb. Är det pangväder på lunchen, tar jag en längre lunch och jobbar mer på kvällen. Jag tar varje dag som den kommer men ser till att prestera på topp när jag jobbar. Vilket jag också kan då alla äventyr ger mig så mycket energi.

Det går såklart att göra många roliga saker själv, det är enkelt och du behöver inte anpassa dig efter någon annan än dig själv. Men mitt hetaste tips är att hitta någon eller några att göra saker tillsammans med. Hur mysigt att gå på en kompis-dejt? Slidea in i någons DM och säg att du diggar de dem gör och fråga om ni ska hitta på något! Det har jag gjort flera gånger och vissa av dem hänger jag med varje vecka – friends for life!

Du verkar också ha ett jobb som verkligen passar ihop med din livsstil med att i tider utan covid kunna resa runt och träffa massor med härliga människor. Vad tycker du är det viktigaste för att du ska trivas med ditt jobb? Och har din syn på vad som är viktigt förändrats under pandemin?

Jag jobbar med att skapa upplevelser för människor, jag drivs av att se när andra mår bra och har kul. Det är något jag tar med i mitt privatliv. Jag älskar att styra ihop middagar, överraskningar och små äventyr i vardagen. Men det här förklarar kanske också hur jag vill jobba. Jag vill att jobbet ska vara en del av min livsstil och vise versa. Att inte jobba hade jag aldrig klarat av, jag måste få in rutiner, träffa människor och ha ett ansvar så det värdesätter jag. Men, min lediga tid är minst lika viktig, då lämnar jag jobb-telefonen hemma och kopplar bort jobbet. Så har jag alltid känt men nu är det också helt okej, förr var jag lite osäker på att jobba hemma en hel dag om jag inte hade möten (även fast jag fick) eller sitta i Åre och jobba, jag var rädd för att kollegor skulle tro att jag inte skötte mitt jobb. Men efter något år kom jag in i rollen och nu, snart 3 år senare med en pandemi i ryggsäcken tror jag så mycket på att vara flexibel och mer digital i mitt jobb – att jag kan vara precis där jag vill om det passar för stunden.

Vad ser du mest fram emot nu under den kommande våren och sommaren?
Att cykla mer, dra ihop fler tjejer till cykel-äventyr(hojta om du är sugen!!), att testa mitt nya tält och att briljera på mitt jobb. Saknar att vara med mina kollegor och hoppas kunna träffa dem mer under våren/sommaren. Sen är jag också väldigt peppad på en vår i Stockholm med goda middagar, spontana häng och att få ta en kopp te i morgonsolen från mitt fönster.

När jag googlar dig så kommer det upp en FIS-profil, har du race’at alpint eller är det en annan Vilda Forsén?
Hehe ja den gamle rackaren! Japp, jag har raceat, men var på riktigt sämst men hade så extremt kul att jag aldrig ville sluta. Att få åka på läger, åka till fjällen varje helg under höst och vinter och att få träffa magiska människor var som klippt och skuret för mig. Men just att tävla var nog inte min grej. Tog hellre SM-guld i varm choklad-drickning på fjället än att frysa ihjäl i en fartdräkt för att eventuellt få åka två åk på en dag. Men wow vad kul vi hade!

Vad blir ditt nästa äventyr om du får välja fritt (tänk bort Covid-19)?
Mer äventyr i Norge. Det är så himla vackert och en mer extrem natur. Vandra, cykla, surfar, fiska, tälta och återigen, träffa magiska människor. Hur nice?!

MEGA NICE Vilda, det låter hur härligt som helst! Om du, precis som vi bakom InspireUs vill se mer av Vildas härliga äventyr så hittar du henne på instagram @klaravilda