Maria Petersson

Det var vid 18 års ålder på ett surfcamp i surfparadiset Hossegor som den nu 28 -åriga skånskan från Åhus kom i kontakt med surfing för första gången.
Efter surfcampets slut blev hon kär. Hon blev kär i hela surfkulturen och efter den sommaren var hon stensäker på att hon ville fortsätta surfa. Idag bor InspireUs´ wildcard Maria Petersson i Portugal för att kombinera surf och studier.

Var bor du och gör du nu?
Just nu bor jag i Ericeira i Portugal, här kan jag surfa varje dag medan jag pluggar på distans. Jag läser en kandidat i Hälsovetenskap inom biomedicin och det är perfekt för mig att man kan göra det på distans.
Ericeira är ett riktigt vågsäkert och mysigt ställe att vara på, massa sköna surfkompisar och bra vågor.

 

Hur ser planerna ut inför senhösten / vintern (2016-2017)
Planen är att vara kvar i Ericeira fram till iallafall Januari, och sedan är det lite oklart. Kanske stannar kvar här, drar till Lofoten, Bali eller någon annanstans i vår.
Jag har valt att inte lägga så mycket energi på att tävla, utan mest frisurfa. Mest bara köra lokala tävlingar för skojs skull.

 

Favorit surfspot?
Mitt absoluta favoritspot i varmvatten är på en ö som heter Los Lobos, där finns en riktigt lång högervåg som aldrig gör en besviken. I kallvatten är Lofoten favoriten, det finns så många olika grymma spots där, utan människor.

 

Favoritutrustning?
Min 5’6 performance bräda och bikini. Men jag har hittat en ny kärlek: min minisims-bräda, som är riktigt rolig när det är mindre vågor, alla borde ha en minisims!

 

Har du något mål med surfingen?
Det senaste året har mitt mål med surfingen ändrats en del, förra året var jag väldigt inställd på att tävla så mycket som möjligt och bli bättre. Nu tycker jag fortfarande det är viktigt och kul att utvecklas men i min egen takt och utan press. Så nu är mitt mål med surfingen att jag ska kunna hålla på med det så länge som det går och ha kul på vägen. För någon månad sedan var jag med i en Portugisisk surftävling vilket var både utmanande och lärorikt, lyckades till och med ta hem tredje platsen.

 

Vad inspirerar dig?
Det finns mycket som inspirerar mig, men jag blir som mest inspirerad och taggad när jag surfar med härliga människor. Jag sätter högt pris på att ha kul i vattnet, det är då jag utvecklas som mest.

 

Till sist, har du några du vill tacka?
Jag har riktigt fina sponsorer, som jag helhjärtat vill tacka för att de stöttar mig att leva min dröm. Speciellt tack till Lapoint, Oddmolly, InspireUs, Little Devil Surfboards och livepantai.

 

Hur kan vi följa dig och dina surfäventyr?
Man kan följa mig på Instagram: @miamariapetersson

pontus-pa%cc%8alssonpontus-pa%cc%8alsson2jeff-flindtstefan-estassy-i-mo%cc%88lleaxel-piperno-1pontus-pa%cc%8alsson7 michael-jepsen michael-jepsen2 edvart-alsos michael-jepsen4 pontus-pa%cc%8alssson-11 pontus-pa%cc%8alssson-01 pontus-pa%cc%8alssson-05 pontus-pa%cc%8alssson-07