Smilla Kallin

Smilla är vårt 12-åriga Skateboard-Wildcard som under skolterminerna bor i Uppsala, spenderar somrarna i Varberg och hänger några veckor i La Grave på vintrarna. Det är med andra ord inte bara skateboard som upptar hennes fritid!

– Jag har tre brorsor, Emrik, Malkolm och Elis och en hund som heter Piraten och så klart en mamma och pappa också. I höst ska jag börja i 6:an men först har jag ett långt sommarlov i Varberg, det ska bli skoj!

Vad fick dig att börja skejta?
Mina brorsor skejtade och det såg skoj ut. Det var jättesnälla ledare på tjejskejten här i Uppsala som peppade och hjälpte mig massor i början. Tack Johan, Joel och Axel!!
Jag var ungefär 6 år första gången jag skejtade så jag minns inte så mycket men jag minns hur glad jag blev när jag lärde mig att droppa in i poolen på gamla skejthallen i Uppsala.

Vart gillar du bäst att skejta?
Det finns många  skateparker som jag gillar men Högdalen är roligast! Men alla parker blir roliga med peppiga kompisar. Min kompis Matilda i Varberg har en rolig ramp i trädgården som alltid är skoj att skejta i.
Om jag ska drömma långt bort så tycker jag att Clairemontskatepark i San Diego ser jätteskoj ut. Men ska jag säga en plats lite närmare så  hoppas jag att vi åker till Oslo i sommar och skejtar deras coola innehall!

Vad är det bästa med att skejta?
Alla kompisar i alla möjliga åldrar som jag har fått tack vare skejten både i Sverige och utomlands. Det spelar ingen roll hur duktig du är utan alla blir glada när du utvecklas och lär dig något nytt. Det är kul när jag lär mig nya trick som först verkar superläskiga. Jag har massor med fina kompisar hjälper mig att våga prova nya saker och peppar mig.

Vad gör du när du inte skejtar?
Jag håller på med massor av andra saker. På vintern åker jag mycket skidor och åker snowskate,  jag testade snowkite för första gången i vintras, det var superkul! Jag kör också Roller derby i Jackdaw chicks, jag har inte kört så länge men det är jättekul att vara i ett lag. På sommaren surfar jag och kör skimboard. Sen gillar jag och vara med mina kompisar och gosa med min hund!

Vad/ vem inspirerar dig?
Personer som inspirerar och peppar mig är många men Katta Sterner och Jessica Jansson är bra förebilder och har betytt och betyder mycket för mig. Det är inte alltid lätt att vara enda tjejen i en skejtpark så vi behöver bli fler! Det har blivit många fler tjejskejtare bara de senaste åren och det är superbra.

Smillas 5 bästa tips till dig som vill börja skejta
Våga testa!
Våga fråga om hjälp, alla har varit nybörjare nån gång.
Våga ramla!
Ha hjälm på dig!
Ha kul!

IMG_8887 IMG_8891 Smilla